Meedoen?

Meld je aan voor de Tuinengroep via het contactformulier rechts. Deelname aan de Tuinengroep betekent actieve inzet tijdens de 3 online bijeenkomsten. In de Tuinengroep werk je samen aan het ontwikkelen van nieuwe tools, dat kost je tijd maar geeft ook inspiratie!

Hoe kunnen woningcorporaties bijdragen  aan een gezonde en groene woonomgeving? Hoe verzilveren wij kansen tot samenwerking met de bewoners, de gemeente, lokale groeninitiatieven en de hovenier?

Groene Huisvesters begeleiden een Tuinengroep voor corporaties waarin een 20-tal corporaties samenwerken in een living lab. Het ministerie van IenW fundt deze groep. Groene Huisvesters is partner in de campagne een Groener Nederland begint in je eigen tuin. Met de Tuinengroep hebben we 17 voorbeelden van Tuin aanpakken ontsloten in een Toolbox.  De Tuinengroep komt in 2024 drie keer bijeen, de kick-off was op 6 maart tijdens een sessie in de Groene Huisvesters Academie.

Bijeenkomsten 2024:
 
1e sessie: 12 september juni (10:00-12:00)
 
2e sessie: 19 november (10:00-12:00)
 
3e sessie: 14 januari (10:00-12:00)

Toolbox

De tuinengroep verzameld inspirerende verhalen en voorbeelden van corporaties die met bewoners en tuinen aan de slag zijn gegaan. Klik op de titels om naar de verhalen te gaan!

Corporaties