Vanuit de Groene Huisvesters Tuinengroep presenteert Yoeri Nelis de Toolbox met mooie voorbeelden van het vergroenen van privétuinen van huurders. In de Tuinengroep werken 16 corporaties samen om hun aanpakken en acties op te halen en landelijk te delen. Marloes van der Stroom deelt de aanpak van De leeuw van Putten om via de huurovereenkomst afspraken te maken met huurders over groene tuinen. Eva van Groenigen, Ymere licht de aanpak ‘sociaal tuinieren’ toe. Erik ten Caat deelt de ‘voorbeeldtuinen van Domesta’

Groene Huisvesters is één van de partners in de Campagne Een groen Nederland begint in je eigen tuin. Wat deze campagne kan betekenen voor jouw huurders vertelt Mirko van Ingen van Samen Klimaatbestendig. Hij geeft een blik op de toekomst, want de Tuinengroep gaat in 2022 door met haar activiteiten. Wil jij deelnemen aan de Tuinengroep en helpen mooie aanpakken en tools te ontsluiten voor alle corporaties? Wil je leren van mooie aanpakken om tuinen van huurders te vergroenen, neem deel aan deze sessie. Neem jouw eigen huurdersorganisatie of partners mee naar deze sessie en leer van de praktijk.

In de middag brengen wij een bezoek aan de Floriade in Almere. Uiteraard volgen wij de coronaregels. Daarom ontvangen de deelnemers die zich hebben opgegeven voor de ochtendsessie in de week voorafgaand aan deze sessie informatie over het middagprogramma.

Gratis dankzij een bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig.