De Warmtewissel

In 2020 zijn acht corporaties die samenwerken in Lente de Warmtewissel gestart. De compacte vervanger van de ketel realiseert minimaal 80% CO2-reductie, verbruikt minder of geen aardgas, is betaalbaar en eenvoudig in gebruik. Er zijn drie winnende installaties van de Warmtewissel in proefopstelling uitgevoerd. Inmiddels draaien deze installaties één jaar. Tijdens deze sessie kwam in beeld hoe de nieuwe installaties presteren, hoe bewoners deze ervaren en hoe de woonlasten uitpakken.

Ook andere woningcorporaties hebben zich aangesloten om na prototyping te komen tot toepassing. Door deze samenwerking kunnen de marktpartijen, bij gebleken geschiktheid, volume maken wat leidt tot een lagere prijs want uiteindelijk gaat het om betaalbare woonlasten. 

Örjan Game, BrabantWonen: ‘Om nieuwe oplossingen goed te implementeren is het noodzakelijk dat de corporatie de innovatie succesvol kan absorberen en integreren in het bedrijfsmodel. Implementatie van innovatie is wat de Warmtewissel doet. Onze gereedschapskist is gevuld met allerlei instrumenten.’