In het afgelopen jaar ontwikkelde de Hittegroep een toolbox voor corporaties met strategie en handelingsperspectief voor Hitte in woningen.

Hoe kunnen woningcorporaties bijdragen aan gezond wonen ook tijdens een hittegolf? Wat te doen bij als een hittegolf zich aandient? En welke maatregelen kunnen corporaties nemen als het gaat om zonwering, ventilatie, groen blauwe maatregelen gecombineerd met investeringen in de energietransitie en onderhoud van woningen.

Groene Huisvesters begeleiden een Hittegroep voor corporaties waarin een 20-tal corporaties samenwerken in een living lab. Samen Klimaatbestendig fundt deze groep. Met de Hittegroep werken wij toe naar een Toolbox met hulpmiddelen voor corporaties tijdens een hittegolf en als onderdeel van de vastgoedstrategie en investeringen daarin.

De Hittegroep kwam in 2022 vier keer bijeen.

11 mei, 10:00-12:00                            Kick-off
14 juni, 10:00-12:00                           1e sessie
22 september, 10:00-12:00              2e sessie
9 februari 2023, 10:00-12:00           3e sessie

De Hittegroep heeft vier subgroepen, elk lid is actief in een van deze groepen:

Zonwering
Ventilatie
Blauwgroene oplossingen
Energietransitie/vastgoedinvesteringen

Meedoen?
Meld je hier aan voor de Kick-off tijdens de Groene Huisvesters sessie Hitte of mail groenehuisvesters@gmail.com met het verzoek actief te worden. In de Hittegroep werk je samen aan het ontwikkelen van nieuwe tools.  Dat kost je tijd maar geeft ook inspiratie!

Onderstaande corporaties worden vertegenwoordigd in de Hittegroep: