Corporaties hebben woningen in VvE’s met particuliere eigenaren. Voor een huurder zou het niet moeten uitmaken of deze direct van een corporatie huurt of dat de woning onderdeel is van een VvE. In de praktijk blijkt het lastiger te zijn om een woning binnen een VvE te verduurzamen. De Algemene Ledenvergadering van de VvE heeft een belangrijke stem in het besluit óf het gebouw wordt verbeterd en welke maatregelen op welk moment uitgevoerd worden. Daarnaast is de financiering een spannend onderdeel in het proces.

 

In de Community of Practice voor VvE aanpak (COP) komen woningcorporaties samen om uit te wisselen. ervaringen te delen en inspiratie op te halen met als doel te verduurzaming van VvE’s in Nederland te versnellen.


Ja, ik wil deelnemen aan de COP in 2024 en zet onderstaande data in mijn agenda:

Dinsdag 19 maart 2024 13:00 – 14:30 (online)

Dinsdag  25 juni 2024 13:00 – 14:30 (online)

Dinsdag  1 oktober 2024 14:00 – 16:30 (op locatie)

Dinsdag  10 december 2024 13:00 – 14:30 (online)
 
 
 
Klik op onderstaande button om je aan te melden voor de Community of Practice!
 

Toolbox VvE's

Ruim 10% van de sociale huurwoningen met een EFG-label zit in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Verduurzaming binnen een VvE geeft verschillende uitdagingen. Zo lopen de belangen van eigenaar-bewoners en de corporatie niet altijd in een lijn en zijn er niet altijd voldoende financiële middelen. Het verduurzamen van woningen binnen een VvE vraagt om een andere aanpak. Samen met een aantal corporaties ontwikkelde Aedes de Toolbox VvE, met handvatten en tips over hoe je hiermee om kunt gaan.

De Toolbox is te downloaden door te klikken op de afbeelding.