De Alliantie gaat in op de ervaring met wijkwarmte-atlas. De Alliantie ontwikkelde deze tool om de energietransitie richting CO2 neutraal in kaart te brengen. De wijkwarmte-atlas biedt overzichtelijke kaarten op wijkniveau gevoed met de data die van belang zijn voor de wijkgerichte keuze van de warmtebron van de toekomst. Het geeft inzicht in de huidige warmtebron, het temperatuur regime in de toekomst, de termijn waarop gestart kan worden met de transitie en de benodigde investeringen.

Lees verder

Groene Huisvesters en het Transitieteam Circulaire Bouweconomie behandelen ‘Circulaire woningbouw: noodzaak en kans’ tijdens de eerste ronde parallelsessies tussen 11-12 uur op 7 februari.
Een transitie naar een circulaire bouweconomie is een zoektocht, waarin we toewerken naar nieuwe manieren van ontwerpen, nieuwe strategieën en nieuwe businessmodellen.

Lees verder

Deze belangrijke lessen rollen we graag uit over Nederland, zodat iedereen die werkt aan een warmtenet hiermee zijn voordeel mee kan doen. Deze sessie is ook interessant voor directeur-bestuurders. Neem jouw eigen partners mee naar deze sessie en leer van de praktijk.

Lees verder

Houtbouw is ook mogelijk voor hoogbouw. Een aantal corporaties deelt ervaring met het proces om te komen tot hoge hoogbouw van ontwerp, concept tot uitvoering. Armand Cieters, woonstichting ‘thuis en Hans van Houtum, NBArchitecten gaan in gesprek over het door ‘thuis ontwikkelde hoge hoogbouwproject. Het gaat om 56 circulaire sociale huurwoningen in Ambachtslaan-Sterrenlaan te Veldhoven. Robbert Groeneveld, Woonstad Rotterdam presenteert de ontwikkeling van Valckensteyn.

Lees verder

De Rotterdamse corporaties en gemeente Rotterdam maakten afspraken onder de titel Samen bereiden we Rotterdam voor op een extremer klimaat. Stefan Laro, Woonbron en Rosemarie van Ham, gemeente Rotterdam gaan in gesprek over het maken en uitvoeren van deze Intentieovereenkomst.

Lees verder

In 2021 bereikten we met onze sessies meer corporatiemedewerkers dan ooit tevoren. De online formule lijkt- hoewel we jullie fysieke aanwezigheid zeer missen- goed te werken voor alle deelnemers en we groeien in het online faciliteren van onze sessies. We willen jullie bedanken voor de waardevolle input en inspiratie en kijken met plezier uit naar 2022 waar we naast online sessies een aantal excursies naar mooie projecten hebben gepland.

Lees verder

De Alliantie doet ervaring op met sociale duurzaamheid onder het motto Als het goed gaat met de mensen gaat het goed met de wijk! De dagbesteding van cliënten van Philadelphia is in de plint van appartementengebouwen ondergebracht. Het versterkt de onderlinge band tussen bewoners en biedt werk aan mensen met een beperking.

Lees verder

Vidomes, GroenWest en Vestia werken samen aan oplossingen voor warm tapwater installaties die voor huurders aantrekkelijker zijn dan een HR-combiketel, grotere elektrische boiler of collectieve warm tapwater op gas. De HR-tapwaterinstallatie zonder aardgas levert CO2-reductie, lagere woonlasten en het comfort van een HR combi-ketel.

Lees verder