Hoe creëer je bewustzijn van bewoners en hoe krijg je mensen in beweging? Wat zijn knelpunten, wat kunnen corporaties en gemeenten samen ondernemen voor klimaatadaptatie?

Lees verder

Op 8 juli organiseerde Groene Huisvesters de excursie Corporaties en klimaatadaptatie: Hittestress naar Nijmegen.

Lees verder

Op 1 juli in de Groene Huisvesters sessie ‘Koken op inductie’ bogen ruim 30 corporatie experts zich over de aanpak om over te stappen van koken op gas naar inductie.

Lees verder

Een rondleiding over het slimme blauwgroene dak Smartroof 2.0: Bloeiende bloemen en klavers, insecten en vlinders en een indrukwekkend uitzicht. Uit metingen naar verschillende blauwgroene daken blijkt dat hoe meer water vastgehouden wordt des te rijker de beplanting.

Lees verder

Bij klimaatadaptie gaat het om veilig en gezond wonen en om extreme buien, droogte en hitte op te vangen. Een groenere leefomgeving en meer biodiversiteit is waardevol voor mensen.

Lees verder

In Culemborg ligt de ecologische wijk Eva-Lanxmeer. Deze wijk uit 2009 telt 200 woningen. De bewoners, huurders en eigenaar-bewoners delen auto’s, hebben een gemeenschappelijke tuin en creëren een groene leefomgeving. De woningen zijn bijzonder goed geïsoleerd.

Lees verder

Het klimaatakkoord in prestatieafspraken leverde veel gespreksstof  op om prestatieafspraken concreet, wederkerig en motiverend te maken.

Lees verder

Het eerste digitale spreekuur van Groene Huisvesters smaakt naar meer. Op 22 april spraken Jos Thomaes, green mobility partner en Marlou Boerbooms met corporatie-experts over duurzame mobiliteit. Vooraf ontvingen deelnemers

Lees verder